Simone's Kitchen

Sarlat-la-Caneda

Zo, aangeland in Sarlat, wat weer een prachtige oude stad is. Maar nog even terug naar perpignan. Na de vrij korte rit van St. marie naar Perpignan konden we de afslag voor het hotel Village Catalan niet echt meteen vinden, dus we besloten dan maar even door te rijden naar het klooster waar we wisten dat Sjors en Sandra zouden zijn. De locatie voor de bruiloft was prachtig. Een oud klooster (9e eeuw) wat er heel mooi uitzag. Nog even de laatste details doorgesproken en toen zijn we alsnog naar het hotel gereden wat eigenlijk niks was. Echt een snelweg hotel. Beetje jammer maar ja. Spullen gedumpt en vervolgens in Laroque des alberes nog even de locaties voor de dag erna gecheckt en toen door gereden naar Perpignan. Dat is ook een geweldige stad en jammer dus dat we daar niet meer van kunnen zien! Gegeten bij Lefrance wat lekker was, alhoewel niet bijzonder en als ik erover nadenk was de creme brulee verbrand, maar goed. Het terugrijden vanaf Perpignan naar het hotel was niet altijd even lekker maar ook dit is weer goed gegaan. De volgende morgen dus de dag van de bruiloft en om 7 uur ging de wekker al want Hermin moest haar nog doen enzo…:) Om half 11 werden we verwacht bij de kapper, daar ongeveer een uurtje geweest, toen snel wat gegeten en vervolgens naar het huis van Sandra’s ouders voor aankleden en makeup van jurk 1. Naar Sjors gerend voor aankleden van de jongens en van Sjors. Toen weer terug naar huis om Sandra op te halen en door naar het gemeentehuis. Ik vond de franse gemeentehuis ceremonie uitzonderlijk vreemd maar goed. Toen weer terug voor het omkleden voor de tweede jurk en toen zijn Hermin en ik vast naar het klooster gegaan waar we blijkbaar op de zelfde tijd aankwamen als sandra , dus we hebben zeker niet de snelste weg genomen!! Sandra was erg zenuwachtig en nogal bleekjes om de neus toen ze de auto uit stapte, maar na de ceremonie die gedeeltelijk in het frans en gedeeltelijk in het engels was keerde de rust weer enigszins terug. Er was een hele goede cateraar ingehuurd en de hapjes vooraf waren super lekker. Ik vond het eigenlijke diner dan in verhouding weer een beetje tegenvallen maar dat kan ook komen doordat ik de smaak van de guinea fowl (een patrijs ofzo?) niet lekker vond. We zijn na de eerste dans van Sjors en Sandra weg gegaan (dat was rond half 12)
20080906-_MG_2446

De zondag daarna dus naar Sarlat gereden waar we denk ik rond een uur of drie ‘s middags zijn aangekomen. Het weer was een beetje onbestemd en varieerde van regenbuien onderweg tot zonnig en warm. Wel weer prachtig onderweg door de Dordogne! Sarlat is erg leuk weer en hotel Couleuvrine een leuk en goedkoop hotelletje midden in het centrum en we konden ook nog voor de deur parkeren.
20080907-IMG_1755

Spullen het smalle wenteltrapje opgesleept (handig zo’n tas met wieltjes…) en de stad ingegaan. We waren de hele dag al redelijk melig en hadden al een paar keer de slappe lach gehad en dat werd niet beter in Sarlat.

Tranen met tuiten gelachen om de suffe foto’s die we steeds gemaakt hebben met oa de zelf ontspanner. Ik was nog even bang dat we de stad uitgestuurd zouden worden wegens onbehoorlijk gedrag…(vooral hard lachen dan) We zaten net op 20080907-IMG_1749

een terras te genieten van een kopje koffie en cola light toen de kerkklok sloeg en de hemelsluizen on que open gingen! Met bakken kwam het naar beneden dus het koelde ook nogal af, dus we moesten iets met langere mouwen hebben. Ook nog een paar andere kleinigheidjes gekocht… We zouden uit eten gaan in ons hotel; ook omdat er niet veel open is op zondag, en nou dat hebben we geweten ook. Er stond niks op de kaart wat Hermin echt lekker vond en de kaart was ook redelijk beperkt en vooral met veel foie gras (weiger ik te eten uit principe) en duck, dus wilde ze graag een kindermenu. Dat was iets van gehaktbal met friet. Nou dat was een beetje raar en dan kon ze net zo goed de steak nemen. Ok, hermin zou de steak nemen maar dan zonder risotto en zonder de foie gras. En met frietjes. Nou dat kon allemaal niet want er waren geen frietjes vandaag en ze kon alleen krijgen wat de pot schafte daar kwam het eigenlijk op neer. Beetje boel klant onvriendelijk. Vervolgens werd de steak gebracht MET risotto en met de foie gras, dus Hermin stuurt hem terug met dat ze hem met aardappels en zonder foie gras had besteld. Kwam dat even later weer terug, was de steak ook nog erg rare ipv de gevraagde medium. Die heeft ze maar zo gelaten maar niet zo best dus. Het vlees was ook wel erg vet hoor… Geen toetje daar genomen, dat moge duidelijk zijn… Op het plein nog een ijsje gegeten en daarna nog hele melige foto’s gemaakt in de stad met de zelfontspanner. Vandaag (het is inmiddels 8 september en we zitten in tours) om 8 uur opgestaan en ontbeten, afgerekend en onderweg gegaan. Het was 4’5 uur rijden hier naar toe en we zitten in hotel du Cygne midden in de stad. Het is een heel smal straatje en de parkeergarage was wel heel bijzonder… De hoteleigenaar heeft de auto ingeparkeerd want je rijdt hem ongeveer letterlijk het hotel zelf binnen. Het was me wel gelukt maar dit was wel zo prettig.
anyway, genoeg geluld; tijd voor bed… Groetjes!

20080908H-326

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.